Pupinova nagrada Matice srpske

U četvrtak, 15. oktobra 2020. godine, u Svečanoj sali Matice srpske u Novom Sadu dodeljena je „Pupinova nagrada Matice srpske“.

Pupinova nagrada Matice srpske ustanovljena je u spomen Mihajla Pupina, stipendiste i dobrotvora Matice srpske. Dodeljuje se od 1996. godine, i to svake treće godine, iz Fonda Mihajla Pupina i sredstava Matice srpske, za diplomske, master, magistarske i druge naučne radove studenata redovnih studija, u prethodnom trogodišnjem periodu, koji predstavljaju doprinos tehničkim i prirodno-matematičkim disciplinama kojima se bavio ovaj naučnik.

Ove godine dodeljene su dve prve nagrade, tri druge nagrade, i četiri treće nagrade.

Ponosni smo da su četvoro dobitnika sa Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije, našeg Fakulteta, i to:
1. doc. dr Aleksandar Stanisavljević – prva nagrada za naučni rad „Magnitude of voltage sags prediction based on the harmonic footprint for application in DG control system“;
2. doc. dr Marjan Urekar – druga nagrada za naučni rad, „Accuracy improvement of the stochastic digital electrical energy meter“;
3. asistent Milan Božić i istraživač-pripravnik Vukan Ninković – treća nagrada (ravnopravni dobitnici).
Asistentu Milanu Božiću je dodeljena nagrada za master rad „Primena PID regulatora u stabilizaciji i upravljanju kretanjem kvadkopterom“, a istraživaču-pripravniku Vukanu Ninkoviću za master rad „Primena mašinskog učenja u komunikacionim sistemima: lokalizacija u zatvorenim prostorima i estimacija kanala“.

Više informacija o svečanosti dodele „Pupinove nagrade Matice srpske“ možete pročitati u vestima na sajtu Matice srpske, gde možete pogledati i video-snimak u video-arhivi veb-sajta Matice srpske.
Fotografija u nastavku teksta je preuzeta sa sajta Matice srpske; autor fotografije je Branko Lučić.

Dobitnicima želimo puno uspeha i sreće u daljem radu.